zorita

English

Nederlands

SHOWS

Zorita is een ranzige, rijkelijk riekende ratjetoe. Boordevol oorstrelende boheemse klanken van een eclectisch stel instrumenten; van accordeon tot trompetten en viool. Voeg hier vervolgens enkele basisingrediënten aan toe, zoals bas, drums, gitaren en de schurende stem van frontman Carlos Zorita Diaz en laat dit even doorkoken. Er ontstaat een compleet nieuwe smaak en een geheel eigen geluid. Zorita roert Pop, Zuid-Amerikaanse, Mediterrane, en Folk-invloeden zorgvuldig door elkaar, om je hierna in een uitbundige feeststemming te brengen met een snufje melancholie. Zelf bestempelt deze achtkoppige band hun verzameling instrumenten, stijlen en karakters als 'Musica Vagabunda'.

 

Succes in de lage landen

Zorita maakte indruk op jury en publiek tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland (2010) en de Amsterdamse Popprijs (2009). In de Popronde deden ze dit door het gehele land nog eens dunnetjes over. De afgelopen jaren speelden ze op tientallen festivals in Nederland, Engeland en België, waaronder Boomtown Fair, Oerol, Copacobana, Lowlands en Zwarte Cross.

 

Klik op onze danseres en ontmoet de band.

Biografie

Until We Die

In een afgelegen studio in de Belgische Ardennen neemt Zorita hun EP ‘Until We Die’ op. Afgezonderd van de buitenwereld werkt de band aan vijf gloednieuwe nummers. Until We Die komt uit op 4 april 2015 samen met een documentaire over hun tour door Engeland. Na de release volgt een succesvolle zomer met 35 optredens in Nederland en België, waarmee de band bewijst een eersteklas festivalact te zijn.

 

Amor Y Muerte

In 2012 presenteert de band hun debuutalbum 'Amor y Muerte'. De band schaafde twee jaar lang aan de plaat in nauwe samenwerking met Danny Gras, de vaste producer van De Kift. Suburban tekent hierbij voor de distributie; met enig succes, het album komt de Nederlandse Top 100 binnen op #22. In de Alternative Album Top 30 komt Zorita zelfs binnen op #1, onder andere ten koste van Jack White, die een plaatsje moest zakken.

 

Zorita in de media

ESPN, de grootste sportzender ter wereld, gebruikte Zorita’s nummer 'The Clyster of the World' voor hun promotie van 'El Classico': de Champions League confrontatie tussen Real Madrid en Barcelona. Daarnaast trad Zorita op bij Vrije Geluiden, Radio 1, 3FM, RTV Noord-Holland en Radio 2. LiveXS noemt de groep “stuk voor stuk supermuzikanten”. 3FM bestempelt Zorita als “absoluut uniek” en Revolver's Lust For Live omschrijft hen als "een absolute revelatie op plaat en een sensatie op de bühne".

 

30 juli 2017 / Totaalfestival / tijd n.n.b. / Bladel / Tickets: gratis

 

13 augustus 2017 / Zandstock / 21:00 / 't Zand / Kaartjes vanaf €25,–

 

2 september 2017 / Vis a Vis aftershow / 22:30 / Almere / Kaartjes: €32,50

 

Stop met drinken en klik hieronder voor alle data.

Video

Laat het beest in je los en klik op de party animals om onze video's te bekijken.

Wil je meer zien? Abonneer je op ons YouTube kanaal. Hier hosten we een bonte collectie live video's, interviews en playlists.

 

Muziekdocumentaire Until We Die

In de zomer van 2014 tourde Zorita door Engeland, met optredens op grote festivals en in kleine zalen. Twee filmmakers volgden de band overal en legden alles wat gebeurde vast, zowel op het podium als backstage, alle hoogte- en dieptepunten van deze road trip. Na een succesvolle crowdfunding volgde een korte muziekdocumentaire en een release party in een uitverkocht LAB111, Amsterdam. Ga naar YouTube en bekijk 'Until We Die'.

Hieronder vind je een overzicht van al onze releases. Ze zijn te koop in geselecteerde winkels in Nederland en België. Woon je in een ander land? Geen probleem! Stuur ons een e-mail om direct van ons een cd te bestellen (info[at]zorita.nl). Onze muziek is ook online beschikbaar op streaming en download diensten, zoals iTunes, Soundcloud, Bandcamp and Spotify.

 

EP Until We Die / release 4 april 2015 / beschikbaar op cd en digitaal

 

Single Until We Die / release 27 maart 2015 / alleen digitaal beschikbaar

 

Album Amor Y Muerte / release mei 2012 / beschikbaar op cd en digitaal

 

Draai je een rad! Klik op onderstaande afbeelding voor wat musica vagabunda op Bandcamp.

muziek

contact

Management

Amsterdam Artist Collective / Joost Abbel / joost[at]aacollective.nl / +31 6 51 37 20 15

 

Boekingen

Nederland / Dox Live / Walter Wilhelm /

walter[at]doxlive.amsterdam / +31 6 141 99 130

 

België en Frankrijk / Via Lactea / Thijs Vandewalle / thijs[at]vialactea.be / +32 468 16 62 06

 

Band

Stichting Zorita / info[at]zorita.nl / perskit

 

Publishing en sync

Sounds Like Publishing / Peter van Krimpen / peter[at]soundslikepublishing.nl / +31 20 42 72 432

 

Distributie

Suburban Records / Bart Wismans / bart[at]suburban.nl / +31 23 54 45 250

 

Geselecteerde partners

Als Zorita tourt hebben ze een grote bus nodig voor al hun instrumenten. Diks autoverhuur is daarom een perfecte partner. Kijk voor meer informatie over hun diensten op: www.diks.net

 

Zorita is mede-oprichters van het Amsterdam Artist Collective. Meer weten? Neem een kijkje op: www.aacollective.nl

 

Deze website is ontworpen en gebouwd door Studio Hudson, een grafisch ontwerpbureau uit Amsterdam. Leer ze kennen: www.studiohudson.nl

Zorita Soundcloud button Zorita Facebook button
Zorita mailing list button
Zorita YouTube button Zorita Twitter button Zorita Tumblr button

zorita

Zorita Bandsintown button
Zorita Instagram button Zorita Bandcamp button Zorita Spotify button

Onze duif wuift je toe.

Klik om je te abonneren op onze nieuwsbrief.

© 2017 Stichting Zorita – info[at]zorita.nl

Ontwerp door Studio Hudson